Paul Vervaeck wordt de nieuwe hoofdcoach van Yoast United, dat aankomend seizoen uitkomt in de BNXT League.

“Vervaeck was vorig seizoen actief bij het Belgische Kangeroes uit Mechelen. Jeroen van Vugt komt over van Heroes Den Bosch en wordt de nieuwe assistent-coach van het Gelderse eredivisieteam. Beiden heren verbinden zich voor een periode van twee seizoenen aan Yoast United”, staat op de website van de Nederlandse club te lezen.

“Vervaeck is geen onbekende in de Nederlandse basketballwereld. Zijn coaching roots liggen in het Belgische Mechelen, maar inmiddels heeft de ervaren Belg een indrukkend CV opgebouwd met Nederlandse en Belgische teams, waaronder Antwerp Giants, Willebroek, Bree, Den Helder en ZZ Leiden.”

“Daarnaast is hij actief als coach bij diverse nationale jeugdselecties. Afgelopen seizoen stond hij aan het roer bij Kangeroes Mechelen, waar hij met Nederlandse internationals Jito Kok en Mohamed Kherrazi de finale van de Belgische beker bereikte.”

Vervaeck over zijn nieuwe uitdaging: ‘’Vanaf het eerste contact met Yoast United was er een goede klik. Ik voel dat men hier echt iets moois aan het opbouwen is, meer dan alleen een eredivisieteam. Er wordt verbinding gezocht met de jeugd en de gehele community. Dat spreekt mij enorm aan. Met mijn ervaring op het allerhoogste niveau, maar ook als trainer bij diverse academies en nationale selecties, denk ik dat ik hier helemaal op mijn plek ben.’’

‘’De aanstelling van Vervaeck is een mooie stap in de professionalisering van ons als club en organisatie. Naast zijn enorme ervaring halen we ook een bevlogen en betrokken persoon in huis. Betrokken bij de ontwikkeling van spelers, maar ook als coach van coaches in de regio en onze gehele organisatie. Bovendien kent hij de Belgische en Nederlandse competitie als geen ander, een bijkomend voordeel in de BNXT League.”

”Naast Paul zochten we een jonge ambitieuze assistent coach die de komende jaren met ons wil verder bouwen. Die hebben we gevonden in de persoon van Jeroen van Vugt. Van Vugt is voor ons de verbinder richting de jonge talenten. Ambitieus en leergierig, we zijn enthousiast om samen met hem verder te groeien komende jaren. Leuk detail is dat Paul en Jeroen al samenwerken bij de Nederlandse jeugdselecties, de U18 mannen. Een reeds succesvolle samenwerking, waarin zij in 2018 met het U18 team Europees kampioen zijn geworden. Wij hebben dan ook het vertrouwen dat dit duo met een mooie mix aan regionale, nationale en buitenlandse talenten het Gelderse basketball weer een stap verder gaat brengen,’’ aldus Anouk Biesters, bestuurslid Yoast United.

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u