Emma Meesseman is klaar voor de eerste wedstrijd donderdag op het EK tegen Bosnië-Herzegovina met 3.600 toeschouwers.

“Dat zal ons goed doen. Spelen voor onze supporters in een officiële wedstrijd is iets waar we al meer dan een jaar op zitten te wachten”, vertelt Emma Meesseman.

“Een goede start zou ons een goed gevoel opleveren en wat druk van de ketel halen. Het zou ons ook vertrouwen geven, want het forfait van Jana Raman heeft ons toch een tik gegeven.”

“Jonquel Jones is echt supersterk. Ze kan alles. Ik heb haar matchen in de WNBA bekeken en momenteel vertoont ze echt een MVP-vorm, ook op defensief vlak. We zullen haar moeten proberen in te tomen, want we zullen haar niet helemaal kunnen afhouden.”

“Ja, het is wat vervelend dat we maar kort konden samenspelen. Zeker omdat tijdens de kwalificaties ik er eens niet bij kon zijn en een andere keer Julie moest passen. Maar we kennen elkaar goed en zijn niet fundamenteel veranderd. We zullen elkaar tijdens het toernooi wel terugvinden.”

Foto Bart Vandenbroucke

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u