Kim Mestdagh speelt donderdag met de Belgian Cats hun eerste wedstrijd op het EK tegen Bosnië-Herzegovina.

Bosnië is er voor het eerst sinds 22 jaar weer bij op het EK.

“Als ik zie dat het de eerste keer sinds lang is dat ze zich hebben gekwalificeerd voor de eindfase, doet me dat terugdenken aan ons in 2017 toen we er na een lange afwezigheid weer bij waren”, vertelt Kim Mestdagh.

“Ze hebben redelijk wat wapens in hun ploeg. Maar ik wil niet de eerste verrassing van het toernooi worden, dus moeten we van bij het begin hard spelen.”

“We weten dat we niet langer als outsider worden aanzien en daar hadden we twee jaar geleden problemen mee. Nu is het aan ons om met minder stress en meer vrijheid te spelen.”

“We hebben tijd gehad om ons op de afwezigheid van Ann voor te bereiden. Voor Jana was het een schok op het laatste moment. Ik weet niet hoe het zal uitpakken op het veld, want Jana is een verlengstuk van de starting five en met haar afwezigheid zal iemand anders haar rol moeten overnemen.”

“We zijn in staat om haar afwezigheid op te vangen, maar we tasten iet of wat in het duister omdat het voor het eerst zal zijn dat we zonder haar een groot toernooi zullen aanvatten.”

Foto Bart Vandenbroucke

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u