De Belgian Lions gaan van 30 juni tot 13 juli op oefenkamp naar Japan (Okinawa).

Bondscoach Dario Gjergja selecteerde zestien spelers voor deze stage waar ook drie oefenwedstrijden zullen worden betwist. Op 7 juli versus Finland, op 9 juli tegen Japan en op 11 juli nemen de Lions het tenslotte tegen Hongarije op.

“Het is voor de Belgian Lions een primeur en een grote eer om te worden geïnviteerd door Japan, het land dat deze zomer de Olympische Spelen organiseert. Het is een erkenning van onze resultaten en de eerste plaats in de EK-kwalificatieronde. Het is ook een mogelijkheid om in goede omstandigheden ons goed voor te bereiden voor de kwalificaties van het WK die in november van start gaan,” aldus high perfomance manager Jacques Stas.

Het jong talent Nathan Missio-Dia (16 jaar, Limoges/Frankrijk) is nieuw in de selectie.

Selectie: Thomas Akyazili, Khalid Boukichou, Haris Bratanovic, Leander Dedroog, Pierre-Antoine Gillet, Vincent Kesteloot, Emmanuel Lecomte, Alex Libert, Nathan Dia-Missio, Jean-Marc Mwema, Retin Obasohan, Jean Salumu, Loïc Schwartz, Quentin Serron, Kevin Tumba, Andy Van Vliet

Bron Basket Belgium

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u