Kortrijk Spurs neemt naast Sander Van Caeneghem en Mathieu Coucke nog twee profs in dienst voor volgend seizoen.

“Met Alex Laurent kondigen we onmiddellijk onze eerste buitenlandse speler aan en die is niet van de minste. Alex is op vandaag captain van de Nationale Ploeg van Luxemburg en was als één van de weinige basketprofs van zijn land naast zijn Luxemburgse ploeg Amicale Steinsel ook actief in Nederland (Den Helder Suns), Spanje (Ponferrada) en Oostenrijk (BK Immounited Dukes)”, klinkt het.

“Het voorbije seizoen was Alex actief in de hoogste Oostenrijkse klasse (Bundesliga A) en eindigde met zijn team maar liefst op de derde plaats waarin hij met zijn Avg. 10 Pts meer dan een groot aandeel had in het succes van zijn team. Met zijn 1m96 zal Alex vooral de 3-positie van onze ploeg komen versterken maar door zijn sterke fysiek kan hij zeker ook op de 4 worden ingezet.”

“Navraag bij zijn vroegere Coaches leert ons dat hij een echte leider op het veld is met een zeer sterk fysieke présence die zowel efficiënt is als shotter en als rebounder maar nog meer gekenmerkt wordt door zijn dodelijke penetratie naar de basket.”

“Met zijn militaire achtergrond is Alex de geschikte persoon om door het vuur te gaan voor zijn teamgenoten, zichzelf volledig te geven en zich niet op zij te laten zetten door de eerste de beste tegenstander.”

“And last but not the least kondigen wij de komst van Sade Aded Hussein aan”, gaat Kortrijk verder.

“Deze 28-jarige sympathieke Fransman is afkomstig uit Lyon en heeft beloofd om de zuiderse zon regelmatig te laten schijnen in de Lange Munte. Sade genoot zijn opleiding bij Limoges, al decennia lang smaakmaker van de Franse en Europese topcompetities.”

“In zijn latere profcarrière is Sade hoofdzakelijk actief geweest bij ploegen in de Franse Pro B League maar hij deed eveneens buitenlandse ervaring op in Zweden, Estland en Engeland.”

“Dit seizoen was hij een vaste waarde bij Poitiers maar besloot dat het na dit Coronajaar hoog tijd was om een nieuwe uitdaging in het buitenland te zoeken.”

“Ondertussen werd Sade in zijn carrière reeds 5 x kampioen en hoopt uiteraard bij de Kortrijk Spurs de zelfde ambities te kunnen vinden èn te realiseren!”

“Met zijn 2m08 zal Sade een serieuze versterking zijn op onze 4 positie en zal hij samen met Sander ongetwijfeld de gevreesde “Twin Towers” van Kortrijk Spurs vormen.”

“Maar het is niet enkel zijn lengte en reboundskills die Sade meebrengt uit het Zuiden van Frankrijk, nog belangrijker is dat hij beschikt over de juist ploegmentaliteit en bovenal een harde werker is zowel op als naast het veld.”

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u