Emma Meesseman beleeft in Japan haar eerste Olympische deelname, die zal doorgaan zonder publiek.

“Het is natuurlijk jammer om zo’n evenement zonder publiek te moeten spelen, zonder familie en vrienden die je hele carrière alles meebeleefd hebben”, zegt Emma Meesseman.

“Maar intussen hebben we anderhalf jaar gehad om ons daarop voor te bereiden. We hebben al verschillende grote toernooien zonder publiek gespeeld. We zijn het gewoon, al blijft het jammer. Positief is misschien dat we niet kunnen vergelijken met Spelen waar wel publiek aanwezig was. Hopelijk is dit uniek en kunnen wij zeggen dat wij erbij waren. Dan is het een mooi verhaal voor later.”

“Als groep bekijken wij het altijd stap voor stap. Eerst de groepsfase. Het worden drie heel verschillende wedstrijden. Ons eerste hoofddoel is de kwartfinale halen. Daarna kunnen we over het vervolg van de competitie spreken. Maar onze eerste poule is meteen al heel zwaar. We zien wel waar we uitkomen.”

Topnieuws ontvangen    Ja, graag Neen, dank u