Op 14 juni en onderweg naar het EK in het Franse Strasbourg brak Jana Raman bij het wegzetten van haar koffer in de TGV haar rechterduim.

Na consultatie in Straatsburg werd duidelijk dat een operatie aan de orde was. “Ik keerde onmiddellijk terug naar België en werd in Herentals geopereerd. Ik startte direct de revalidatie en na het EK kon ik op de stage in Kortrijk bij de Belgian Cats opnieuw aanpikken. Op contacttrainingen na deed ik alles mee.”

“Het was uiteraard meegenomen dat ik linkshandig ben en me blesseerde aan de rechterduim,” zei Raman. “Vorige week werd de pin uit de duim gehaald zodat ik de trainingsintensiteit verder kon opdrijven.”

“Zaterdag sloot ik dan aan bij de contacttrainingen. Ja, ik voel me klaar voor mijn wederoptreden. Ik miste wel het EK, maar kijk nu vooral vooruit en naar de Olympische Spelen. ”

Ondertussen is de 30-jarige ancien met de Belgian Cats al twee weken in Basecamp Mito. “We mogen niet buiten, moeten elke dag een speekseltest doen, de App invullen enz.. Gelukkig zijn er ook vele andere atleten in Mito en het sociaal contact met Team Belgium is wel leuk.”

“Ondertussen hebben we al kunnen gaan wandelen en gaan zwemmen. Gezelschapspelletjes staan uiteraard ook op de planning. Verder is het uiteraard trainen in Mito en in de fitness van het hotel,” aldus nog Jana Raman.

Bron: Basketball Belgium Foto: Bart Vandenbroucke

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u