De Belgian 3X3-ploeg strandde op een vierde plaats op de Olympische Spelen in Tokio.

“We hadden de pech om in zowel de halve als de kleine finale uit te komen tegen de twee beste teams ter wereld”, aldus Thierry Marien.

“We hoopten tegen Rusland te mogen spelen, maar zij klopten Servië. Tegen de Russen hadden we een grotere kans gehad op eremetaal.”

“Normaal is ons spel gebaseerd op snelheid, balcirculatie en de capaciteit om ballen te netten. En daarbovenop ook nog onze verdediging”, verklaarde Thibaut Vervoort, beste Belgische speler op het toernooi.

“We zagen in de laatste twee wedstrijden dat onze fysieke conditie ons niet toeliet om die verdedigende kracht aan te houden. We speelden een prachtig toernooi en aan het einde van de rit zijn we er net niet voor beloond.”

Topnieuws ontvangen    Ja, graag Neen, dank u