De Belgian Cats wonnen vlot van Puerto Rico in hun tweede wedstrijd op de Olympische Spelen.

De match werd om 10 uur ’s morgens gespeeld in Tokio, niet bepaald een moment dat sporters gewoon zijn.

“Dat vroeg opstaan speelde geen rol. We waren meteen bij de les”, vertelt Julie Allemand aan Sporza.

“De eerste minuten was het even zoeken en aftasten maar dan namen we de match in handen. Op papier was Puerto Rico misschien het kleine zusje maar we deden professioneel onze job en gingen veertig minuten voluit.”

Bestel je tickets voor Plopsaland De Panne aan slechts 24,99 euro

“De coach drukte ons op het hart om de kloof zo groot mogelijk te maken. Er waren wel wat ups en downs in ons spel maar het resultaat is er. Het was misschien niet het mooiste basket maar je kan niet zeggen dat het een close game was.”

“We kennen China goed. Vooral van vriendschappelijke interlands: het was soms winnen, soms verliezen. Het kan dus alle kanten uit. Het is een jong team, er zit gestalte in, ze zijn snel: het zal niet makkelijk worden.”

“Maar belangrijk is dat we zonder druk tegen hen kunnen spelen en dan zijn wij op ons best. We zijn goed begonnen aan de Spelen met twee zeges op twee maar het zou toch fantastisch zijn, mochten we de groep kunnen winnen en zo de grote landen kunnen ontlopen.”

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u