Vanaf 8 augustus is The Huddle van Tip-Off vzw er opnieuw.

Wat is Tip-Off?

Tip-Off vzw is een initiatief van Gunnar De Lepeleire & Mike Van den Broeck. Gunnar combineert momenteel nog een rol van speler in TDM1 (Insurea Kontich Wolves) en coach bij U14 (Kontich/WEB Academy), terwijl Mike coach is van de 2e ploeg van Kontich in 2e Landelijke & de U21.

Tijdens corona hebben beide personen heel vaak gesproken met elkaar over het coaching aspect. Elke dag een betere versie van zichzelf als coach worden is iets waar ze naar streven. De droom van zowel Mike als ikzelf is om later op seniorsniveau zo hoog mogelijk te kunnen coachen.

De bedoeling was (en is nog steeds) om via Tip-Off bepaalde activiteiten en events op te zetten voor coaches om elkaars visie, ervaringen en dergelijke te delen, iets wat in onze ogen nog te weinig gebeurd in België.

Zo hadden we reeds plannen voor een bepaald event dit jaar in samenwerking met Phantoms Boom, maar door corona hebben we dit on-hold gezet richting volgend jaar. Meer nieuws hieromtrent volgt begin 2022.

Door corona kregen we plots veel meer tijd omdat we niet mochten spelen/coachen. Die tijd wilden wij optimaal gebruiken om toch op één of andere manier te kunnen bijleren als coaches.

Uiteraard wilden we iets vinden waarbij die kennis ineens beschikbaar werd voor andere coaches. En toen ontstond de idee van “The Huddle”.

Wat is The Huddle?

The Huddle is een wekelijkse video podcast op zondagochtend waarin we in gesprek gaan met een coach. Dat kan een coach zijn van de Euromillions League, maar ook een startende coach van een U16-ploeg bijvoorbeeld. We willen namelijk alle coaches die interesse hebben aan het woord laten, want wij geloven er sterk in dat je van iedereen kan leren ongeacht het niveau.

Elke 5e aflevering gaan we over de landsgrenzen heen en nodigen we een buitenlandse coach uit. Zo hebben we reeds toppers als Peter Van Noord (Den Helder Suns), Dirk Bauermann (Tunesië) & Aleksander Sekulic (Slovenië) in onze afleveringen gehad. Ook zij waren fan van ons concept om Belgische coaches te laten leren van elkaar.

We proberen zoveel mogelijk te differentiëren qua onderwerpen zodat we zoveel mogelijk aspecten van coaching kunnen aankaarten. Zo proberen we onze kijkers ook steeds te motiveren om hun vragen door te sturen, want uiteindelijk doen we het niet enkel voor onszelf maar voor een breder publiek van coaches.

Het leuke aan The Huddle is dat Mike en ik alvast contacten hebben kunnen leggen met verschillende coaches om volgend jaar langs te gaan op trainingen en/of wedstrijden want daaruit leer je uiteraard de meeste zaken. Ook sommige van onze kijkers hebben al achteraf contact kunnen opnemen met collega’s om bepaalde onderwerpen verder te bespreken.

En dat is juist de reden waarom we dit doen: Als wij coaches elkaar kunnen beter maken door ervaringen te delen, dan hebben we nog meer voeding om onze spelers verder te laten ontwikkelen, en dat is toch de essentie van het basketbalverhaal.

Een overzicht van de coaches die reeds gast waren in The Huddle:

 • Tom Van den Bosch (TDM1 Gembo Borgerhout)
 • Kenneth Desloovere (TDM1, LDP Donza)
 • Tanja Popivoda (TDM1 Women, Assistant ION Basket Waregem)
 • Maarten Verborgt (U16, LDP Donza)
 • Peter Van Noord (Eredivisie NL, Den Helder Suns)
 • Raymond Westphalen (TDM1 Limburg United + Assistant Euromillions League)
 • Wim Van Poucke (TDM2 Kangoeroes Basket Mechelen)
 • Nick Van den Broeck (Scheidsrechter Euromillions League)
 • Bert Wyseur (U21 [email protected] Oostende)
 • Dirk Bauermann (National Team Tunisia + Rostock Seawolves)
 • Jeffrey Brown (Assistant TDM2 + Coördinatie bovenbouw)
 • Philip Wolk (TDM1 Women, Basket Lummen)
 • Sam Rotsaert (Euromillions League, Basket Spirou Charleroi)
 • Ronnie McCollum (TDM1, BBC Croonen Lommel)
 • Aleksander Sekulic (National Team Slovenia + Assistant Basket Nymburk)
 • Dylan Hofkens (2e Landelijke Dames, Basket Willebroek)
 • Tom Johnson (1e Landelijke Dames, DBC Houthalen)


Tijdens de maand juli waren er geen afleveringen omwille van de vakantieperiode, maar vanaf augustus gaan we opnieuw van start met The Huddle. Enkele namen die we al kunnen bekendmaken zijn Steve Ibens en Thomas Huyghe.

Alle afleveringen zijn te bekijken via volgende kanalen: Facebook, Instagram, YouTube & Spotify.

Oproep: Indien er coaches zijn die graag over hun ervaringen spreken, dan mogen zij ons steeds contacteren. Anderzijds, als een (jonge) coach graag het verhaal van een andere coach wil horen, dan mag deze steeds de naam opgeven. Wij proberen vervolgens te kijken of we die persoon kunnen overtuigen. We snappen ook wel dat niet elke coach graag wordt gefilmd, maar misschien zijn er dan wel andere mogelijkheden.

Tenslotte beseffen we ook dat we geen professionele “podcasters” zijn, dus tips zijn altijd welkom.

Wij willen gewoon constant bijleren en we wensen langs deze weg al onze vorige gasten en de kijkers bedanken voor het enthousiasme en de steun! Het is fijn om wekelijks te zien en te horen dat mensen kijken naar de afleveringen en er ook daadwerkelijk zaken uit meenemen.

What’s next?

Uiteraard blijven we The Huddle verderzetten, zo denken we al na over bepaalde “special episodes” waarin we bijvoorbeeld een ‘ronde tafel’ willen doen met meerdere coaches tegelijkertijd. Op die manier zouden we misschien bepaalde onderwerpen kunnen voorleggen en elkaars visie daarin laten delen.

Anderzijds willen we met onze vzw Tip-Off nog andere activiteiten op poten zetten. Zo zijn er reeds gesprekken aan de gang met (buitenlandse) clubs om bepaalde samenwerkingen aan te gaan. Ook hier volgt later in het jaar meer informatie.

Als afsluiter wensen wij alvast alle coaches, spelers en clubs een succesvol basketbalseizoen toewensen na een toch wel heel bizarre periode.

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u