Team Belgium stelt zijn ambities voor de toekomst bij van top 8 naar top 5 voor de atleten.

“De prestaties in Tokio waren buitengewoon, maar situeren zich rond het niveau waarop we kunnen hopen. In overleg met de gemeenschappen zullen we onze nieuwe ambities voor de toekomst definiëren”, vertelt Pierre-Olivier Beckers, voorzitter van het BOIC.

“Voor de atleten en meest veelbelovende projecten moeten we alle nodige middelen inzetten om de top vijf te halen. Beter dan de top acht dus, want we zien dat 85 procent van de medailles op de Spelen gaat naar atleten en teams die bij de beste vijf eindigden in de grote wedstrijden voor de Spelen.”

De 3X3-ploeg bereikte dit doel al en kan nu richting medailles werken. Voor de Belgian Cats is een sprongetje nodig na de zevende plaats in Tokio.

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u