Okapi Aalst heeft zich voor volgend seizoen in de BNXT League versterkt met een Nederlandse guard.

“Van der Vuurst de Vries is een niet alledaagse naam die in Belgische basketbalmiddens zeker en vast een belletje doet rinkelen”, staat te lezen op de sociale media van de club.

“Met Boyd van der Vuurst de Vries tekent Okapi Aalst de iets oudere broer van de Oostendse Keye. Boyd is 21 en speelt al sinds 2017 bij Den Helder Suns. In zijn rookiejaar werd hij meteen verkozen tot Rookie van het jaar (2018) en ook tot Dutch Basketball league MVP under 23.”

“In 2021 werd de titel hem voor de 2de keer toegewezen. Boyd is een pg/sg met een lengte van 1m91. Zijn mooie statistieken vorig seizoen bij Den Helder waren als volgt: 14,6 punten per wedstrijd, 2.83 rebounds en 4.83 assists. Zijn vrijworpen werkte hij af aan 75%, zijn driepunters aan bijna 44%.”

Foto Facebook Okapi Aalst

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u