In de poulefase van de Beker van België geeft KBGO Finexa [email protected] One zaterdagavond in de Koninklijke Stallingen Falco Gent One partij.

Voor KBGO One wordt het de eerste wedstrijd van de voorbereiding. De Oost-Vlaamse tegenstander heeft al twee oefenwedstrijden in de benen en beschikt met mannen als Bart Samaey, Thomas Foucart en Harm Loontiens over enkele zeer ervaren pionnen uit het basketbalwereldje.

De nieuwe coach Kris De Pauw beschikt dan weer over een heel jeugdig team bij KBGO, nog jonger dan het de voorbije seizoenen al was. De oudste speler bij de kustploeg is amper 20 jaar oud. Een schril contract dus.

Omdat de competitie pas eind september begint, koos de Oostendse basketbalschool voor een wat latere opstart. “We zijn pas vorig weekend gestart met de trainingen”, klinkt het bij coach Kris De Pauw.

Hoe scherp zijn ploeg al staat op dit moment valt moeilijk te zeggen. “De conditie van de ploeg is moeilijk in te schatten momenteel, maar de spelers hebben de voorbije weken wel een fysisch programma gevolgd. Sommigen speelden de zomer door ook mee op de 3X3-toernooien, dus zit ik er echt niet mee in dat bepaalde jongens op dat vlak problemen zouden hebben.”

Met Falco Gent krijgt KBGO in de Beker van België een te duchten tegenstander voorgeschoteld. “De eerste bekerwedstrijd, die zien wij volledig als een oefenmatch”, gaat De Pauw verder. “De hele bekercampagne staat helemaal in het teken van de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Het is een ideale wedstrijd om alle spelers aan het werk te zien en te kijken waar we aan moeten werken.”

Net als zijn voorgangers stelt De Pauw geen grote ambities voorop over het klassement in de competitie in Top Division Two. “De ambities zijn al jaren dezelfde. De basketbalschool zorgt voor de opleiding van spelers richting de eerste ploeg van Filou Oostende. Het doel is om spelers kansen te geven om hun dromen waar te maken. Het resultaat van een wedstrijd is zeker belangrijk, maar dat gaat niet ten koste van alles en iedereen. We willen met een bepaalde identiteit spelen en daar zullen we niet van afwijken. Uitgaan van eigen sterkte blijft mijn grootste uitgangspunt”, besluit de coach.

Zaterdag 14 augustus om 20.30 uur: KBGO Finexa [email protected] One – Falco Gent One.

Foto Bart Vandenbroucke

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u