Dit weekend staat voor de dames van Mibac Middelkerke een duel in de poulefase van de Beker van Vlaanderen op de agenda. Tegenstander is Aartselaar, een ploeg uit eerste provinciale in de provincie Antwerpen.

Ideaal was de voorbereiding na anderhalf jaar coronapandemie niet voor trainer Peter Vantoortelboom en zijn dames. “In de maand juli hadden we elke week op vrijdag een training voorzien”, zegt de coach. “Maar door allerlei redenen waren we zelden compleet. Op conditioneel vlak staan we zeker nog niet honderd procent waar we willen staan, maar dat komt zeker in orde. Het is pas eind september, als de competitie begint, dat dit in orde moet zijn.”

Na anderhalf jaar zonder basketbal is het moeilijk in te schatten wat er haalbaar is. Voor de voorronde van de Beker van Vlaanderen is Aartselaar de eerste tegenstander. “We zullen het match per match moeten evalueren. De bekermatchen zijn altijd leuk en gebruiken we als een goede voorbereiding op het nieuwe seizoen. Elke keer zullen we zien hoever we conditioneel staan en daarop proberen in te spelen tijdens de trainingen. Aartselaar is een onbekende tegenstander, al denk ik dat we snel zullen zien welk vlees we in de kuip hebben. Het is belangrijk met de juiste mentaliteit aan de opworp te komen.”

Het grote probleem blijft nog steeds om een volledige équipe op de been te brengen. “Helaas zijn we dan zaterdag weer niet compleet”, gaat Vantoortelboom verder. “Maar onze kern is momenteel ruim en dan proberen we de afwezigen zo goed als mogelijk op te vangen. Kwalitatief hebben we volgens mij een evenwichtige ploeg, dus dat zit wel snor. Helaas is er al een speelster waar we dit jaar niet op zullen kunnen rekenen en dat is Jodie Steyaert die zwanger is. Hopelijk kunnen we lang op de rest van onze kern rekenen, want na de corona-onderbreking zullen we iedereen keihard nodig hebben.”

Wat er in de competitie van dit Middelkerke mag verwacht worden is ook voor de coach moeilijk in te schatten. “Ambities uitspreken is moeilijk omdat ik nog geen enkele ploeg aan het werk heb gezien, maar voor mij persoonlijk is dat het maximum uit mijn eigen ploeg halen, daarna zie we wel wat dit in het klassement opbrengt”, klinkt het tot slot.

Zaterdag 21 augustus om 18.15 uur: Mibac Middelkerke Dames One – Aartselaar One.

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u