Philip Mestdagh gaat zondag met de Belgische Basketbalfederatie samen zitten over zijn toekomst bij de Belgian Cats.

Coach Philip Mestdagh kijkt toch al uit naar de kwalificatiewedstrijden voor het EK van 2023 tegen Bosnië-Herzegovina, Duitsland en Noord-Macedonië.

“Het is een moeilijke loting, want er zijn enkele mogelijke wijzigingen in ons team en we weten niet echt wie bij onze tegenstanders zal spelen,” vertelt Mestdagh.

“Enkel de winnaar van elk van de tien groepen en de vier beste tweedes gaan door naar het EK in Slovenië en Israël. De twee gastlanden spelen ook kwalificatiewedstrijden en als zij zich weten te plaatsen, zal een vijfde of zesde tweede ook doorgaan.”

“We kennen Bosnië goed en ze hebben een heel goede ploeg. Ze hebben ons in juni in de groepsfase van het EK in Straatsburg verslagen. We weten niet of Jonquel Jones zal spelen. Maar als ze niet speelt, heeft Bosnië een andere genaturaliseerde speelster in Courtney Hurt.”

“Ook Duitsland is gevaarlijk als ze voltallig zijn. Ze hebben de zussen Sabally (waarvan Satou in de WNBA speelt), Marie Marie Gülich (EuroCup winnares met Valencia, ook WNBA), Luisa Geiselsoder die in Frankrijk speelt en andere goede speelsters zoals Sonja Greinacher. Duitsland heeft een heel  goede basisopstelling, maar we weten ook niet echt wie zal spelen.”

“Noord-Macedonië is op papier de makkelijkste tegenstander. Maar ook zij hebben nu een genaturaliseerde Amerikaanse: Dewanna Bonner, één van de beste speelsters ter wereld.”

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u