The Hague Royals heeft dit seizoen buitenlandse spelers in dienst. Die moeten ook een plek hebben om te wonen.

“Daarom hebben een aantal vrijwilligers hun reguliere taken voor de Royals even aan de kant gezet en hebben ze deze keer geholpen met klussen en het sjouwen van spullen”, staat op de website van de club te lezen.

“Er zijn muren geschilderd, laminaat gelegd, lampen geïnstalleerd en vooral heel veel verhuisd. Dit alles om de spelers van verre zoveel mogelijk thuis te laten voelen in het voor sommige nog onbekende Den Haag.”

Technisch Manager Frank Limburg vertelde er het volgende over: “Het was een behoorlijk avontuur. We hebben de sleutel van het eerste huis op vrijdag 6 augustus gekregen, en de eerste speler nam zijn intrek al op 12 augustus. Toen stonden we voor de uitdaging dat de slaapkamers nog van vloeren moesten worden voorzien.”

“Daar lag namelijk helemaal niets meer. Voor de rest hadden we natuurlijk geen meubels dus die hebben we eigenlijk allemaal gevonden via Marktplaats en opgehaald. Gelukkig hadden we Kevin (onze chauffeur van de spelersbus) bereid gevonden een busje met aanhanger te besturen en spullen op te halen.”

Dat was niet de enige vrijwilliger: “Er is zeker hard heb gewerkt. Guy van de jurytafel heeft de vloeren gelegd daar waren we ook heel blij mee. In het andere huis lag er gelukkig al een vloer. Alleen moest nog een wand worden geplaatst dus hebben we overal en nergens hout vandaan gehaald een wand te kunnen maken en die vervolgens geschilderd.”

“Dit heeft onze voorzitter Mart gedaan samen met Lana, ook van de jurytafel. Daarna moest er nog een kast en bed in elkaar gezet worden.”

Toen was het tijd voor de rest van de spelers: “Afgelopen dinsdag is de Arben gekomen en zaterdag kwam Bryce. In het andere huis wonen Casey die is vorige week aangekomen en Tom heeft afgelopen zaterdag zijn intrek daar ook genomen.”

Bron en foto’s: The Hague Royals

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u