Jurgen Vanpraet is de nieuwe CEO van Filou Oostende en licht enkele zaken toe over de kustploeg.

“Ongeveer een derde van ons budget verdampte want onze club had geen inkomsten”, vertelt Jurgen Vanpraet aan KW.

“Gelukkig hielpen veel goede sponsors en we zijn ook blij dat de supporters niet klaagden over hun abonnementen. De financiële bewaking is onze grootste werf.”

“Ons familieverhaal telt ook. We hebben dat een jaar geleden aangekondigd en nu starten we ook. Meer dan 500 spelertjes behoren tot [email protected] We hebben naast Filou BCO ook KBGO Finexa, rolstoelbasket en de dames in Bredene.”

“We hebben een nieuwe kledijpartner, Errea. Iedereen zal met zo goed als dezelfde uitrusting spelen. Oostende wordt ook meer geprofileerd als stad bij onze familie. Dat is belangrijk.”

“Ik zeg niet dat de BNXT League een straffere competitie wordt maar er zal wel een beetje ander basket zijn. De betere teams uit Nederland zouden zeker in onze play-offs meedraaien.”

“Zeker voor de supporters is het boeiend dat je niet achtmaal tegen Bergen, zeven keer tegen Charleroi en zes keer tegen Antwerp speelt. Ook is het leuk op verplaatsing eens een andere sfeer mee te maken.”

“Van de Nederlanders kunnen we zeker leren commercieel creatiever te zijn. Hopelijk geldt dat ook in de televisierechten.”

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u