Heroes Den Bosch heeft haar roster voor seizoen ’21-’22 compleet met de komst van Mohamed Kherrazi.

Mohamed Kherrazi tekent een contract dat hem voor twee seizoenen aan de club verbindt en breidt daarmee de Nederlandse kern binnen de selectie van headcoach Erik Braal uit naar acht.

Kherrazi is een grote naam binnen het Nederlandse basketball. De power-forward begon zijn carrière bij ABC Amsterdam en kwam vervolgens acht seizoenen uit voor ZZ Leiden en één seizoen voor Landstede Hammers Zwolle.

Hij werd éénmaal landskampioen, won twee keer de nationale beker en veroverde één keer de supercup. Individueel viel hij ook met hoge regelmaat in de prijzen. Kherrazi werd Rookie of the Year, tweemaal All-Star, vond zijn naam vijfmaal terug in het All-Defense Team en won liefst drie keer de titel Defensive Player of the Year.

Meest recent speelde de 2.00m lange 71-voudig Nederlands international zijn wedstrijden voor aanstaand BNXT League tegenstander Kangoeroes Basket Mechelen. Onder contract stond hij echter nog bij Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball. Hij had de optie om zijn contract af te kopen en heeft daar nu gebruik van gemaakt.

“Mohamed is de ervaren kracht onder de borden die we zochten,” licht Technisch manager Roel van de Graaf toe. Hij vervolgt: “De afgelopen twee jaar hadden we in de zomer al contact en nu is het er dan eindelijk van gekomen.”

Head coach Erik Braal vult aan: “Mohamed is niet alleen een ervaren international, maar ook een speler die voorop gaat in de strijd. Hij is een power-forward die sterk is in defense en daar het verschil moet gaan maken, maar laten we hem ook aanvallend niet onderschatten. Mo beschikt over atletisch vermogen en kan daarmee beslissend zijn.”

Bron: Heroes Den Bosch

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u