Meer dan een training was de oefenwedstrijd van Hubo Limburg United op de fandag van Bree niet. Omdat Kortrijk Spurs moest afzeggen (coronabesmettingen) en er geen vervanger werd gevonden, werd de eigen B-ploeg dus maar opgetrommeld als tegenstander.

Opnieuw een puike organisatie van Bree Basket maar het topnummer op de affiche was natuurlijk onthoofd. Bij beide teams ontbraken bovendien drie spelers. Spencer Littleson (uit voorzorg: schouder), Jonas Delalieux (enkel) en Milos Bojovic (om privéredenen even terug naar Belgrado) bij de A-ploeg die ook nog eens Dedroog tijdens de match zag afhaken met maagproblemen. Bij de B-ploeg geen Frits Hermans (reeds lang gepland weekend), Wout Leemans (vinger uit de kom) en Yannick Ravert (wenkbrauw).  

United A speelde een zwakke eerste helft. “Geen ritme, geen intensiteit en er werd niet verdedigd”, zag ook coach Sacha Massot. Het betere spel kwam van de B-ploeg die via Fauconnier, Lesuisse en vier driepunters van Blanchart na 16’ zelfs leidde met 40-41. Een voor de rest weinig zichtbare Carson boog om naar 52-44 bij de rust. “Onze eerste helft was goed. We speelden met veel energie. Ook defensief. Het probleem was alleen dat mijn grote jongens in foutenlast geraakten. Dat konden we dus niet houden”, aldus coach Raymond Westphalen van de B-ploeg. “Fysiek geraakten we na de rust in de problemen en zij verhoogden de druk. Dat was een goede leerschool want daar moeten we leren mee omgaan.”

“Onze tweede helft was beter. Er werd een tandje bijgezet in verdediging en dan zie je dadelijk het verschil”, besloot Massot. Desiron scoorde het 100ste punt: 100-63.

Woensdag om 15 uur oefent Limburg United in de PIBO in Tongeren tegen Feyenoord Rotterdam. Volgend zondag is er dan de fandag met een topwedstrijd tegen Heroes Den Bosch.

Bron: Limburg United

Topnieuws ontvangen    Ja, graag Neen, dank u