Dit weekend staat van 10 tot en met 12 september de FIBA 3×3 Europe Cup oftewel het EK 3×3 in Parijs op het programma. Zowel onze 3×3 Belgian Lions als de 3×3 Belgian Cats dwongen hun plaats op het EK af via de Qualifier in Tel-Aviv.

Na de succesvolle Olympische Spelen in Tokio van onze 3×3 Belgian Lions, met een vierde plaats als uitkomst, is het komend weekend al tijd voor de volgende opdracht. Dan nemen de 3×3 Lions deel aan de FIBA 3×3 Europe Cup in Parijs. Maar onze Lions zijn niet alleen, ook de 3×3 Cats zullen er meedingen voor een Europese titel! Een dubbele reden om uit te kijken naar komend weekend dus. 

Beide teams konden zich kwalificeren voor het EK via de FIBA 3×3 Europe Cup Qualifiers in het Israëlische Tel-Aviv. Zowel bij de mannen als vrouwen nemen slechts 12 teams deel aan het toenooi, we kunnen nu al van een hele mooie prestatie spreken dus. 

Programma & tegenstanders

Zowel bij de heren als bij de dames, worden de 12 ploegen ingedeeld in vier poules van drie. De 3×3 Belgian Cats zijn ingedeeld in een poule met Roemenië en Hongarije. De 3×3 Lions zijn dan weer ingedeeld bij oude bekenden Servië en Oekraïne

Er worden twee poulewedstrijden gespeeld, waarna de laatst geplaatste ploeg in de poule uitgeschakeld is. De twee andere teams gaan door naar de kwartfinales, waar de poulewinnaars tegen een tweede uit een andere poule spelen. Hieronder het wedstrijdschema van onze nationale ploegen:

  • vrijdag 10/09 om 17u30 – Roemenië vs. 3×3 Cats
  • vrijdag 10/09 om 19u20 – Hongarije vs. 3×3 Cats
  • zaterdag 11/09 om 17u55 – 3×3 Lions vs. Oekraïne
  • zaterdag 11/09 om 19u45 – Servië vs. 3×3 Lions

De kwartfinales en de volgende ronden bij de heren en bij de dames worden op zondag 12 september afgewerkt. De wedstrijden zullen te volgen zijn via het Youtube-kanaal van FIBA 3×3. 

Bron: Basketbal Vlaanderen

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u