De Dames van Basket Waregem bereiden zich voor op een nieuw seizoen in Top Division Women.

“De voorbereidingen verlopen volledig volgens plan”, vertelt coach Frederic Claessens aan KW.

“De eerste fase van de voorbereiding begon eigenlijk al met coach Sofie Hendrickx in mei, en duurde tot begin juli. Daar werd al heel goed werk geleverd. Iedereen had al een uitstekende conditie voor we er echt de pees op legden.”

“Vanaf nu zijn we ook voltallig. Noor Devos en Pauline Bayart kwamen er na hun Europese campagne terug bij, waardoor we onze oefenwedstrijd van vorig weekend tegen Ottignies met tien dames konden afwerken. De twee laatst genoemden brengen extra gestalte, wat toch wel een meerwaarde kan betekenen. Oké, we hebben een jong concept, maar daar moeten we niet te veel over nadenken.”

“Met deze talentvolle bende wil ik stappen blijven zetten. Wat ik nu al zag, stemt me uitermate tevreden. Ook Kapitein Saar Bogaert is scherper dan ooit tevoren en staat heel positief in dit verhaal.”

“Als ik onze ambities moet uitspreken? We moeten toch durven mikken op die zevende plaats. Of dat te ambitieus is? Dat moeten we zijn toch? Als we zo blijven verder groeien en progressie maken, zie ik ons een mooie campagne afwerken.”

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u