Komend weekend staan de Belgian Lions 3X3 op het EK in Parijs.

Op de nationale ploeg 3X3 kwam al eens de kritiek dat dit lang niet de beste basketters van ons land zijn die deelnemen.

Het grote probleem is dat het nationale team eigenlijk een stadsteam, Team Antwerp, is.

“Het is moeilijk om nieuwe elementen in een ploeg te integreren. Ik zal niet beweren dat er geen betere basketters bestaan dan wij, maar je moet wel die samenhang vinden”, vertelt Thierry Mariën aan Sport/Voetbalmagazine.

“Het is maar door de voorbije maanden honderden wedstrijden te spelen dat we zo gegroeid zijn. Toch zou het niet slecht zijn dat er concurrentie bijkomt, zoals een Team Brussels. Nick kan daar volgens mij een rol in spelen, hij ziet het 3×3-verhaal als een groter geheel.”

“Maar dan nog heb je mensen nodig die in dat project willen stappen zonder dat ze meteen de garantie krijgen op een goed contract. Dat was bijvoorbeeld ook het probleem van die straffe U18-ploeg. Dat waren bijna allemaal gasten die een profcontract bij Spirou Charleroi konden tekenen.”

Topnieuws ontvangen    Ja, graag Neen, dank u