De dames van Basket Waregem zijn volop in voorbereiding voor hun seizoen in eerste landelijke.

“Ik maakte begin vorig seizoen de overstap van Blue Cats Ieper naar Waregem”, vertelt Laura Degros aan KW. “Dit kwam er op vraag van coach Tanja Popivoda. Die vraag kwam er al een jaartje eerder, maar toen durfde ik de stap nog niet zetten.”

“De vorige campagne viel door covid-19 in het water, waardoor ik genoodzaakt was om vooral thuis veel te trainen. Samen met mijn papa Glenn was ik zes op zeven bezig met het spelletje. Soms met temperaturen onder het vriespunt. Mijn papa wil dat ik het goed doe, dus stimuleert hij mij om er volledig voor te gaan. Ook al moest hij mij soms bijna uit mijn zetel sleuren.”

Bij Waregem komt Degros in een jonge ploeg terecht. “We zijn een jong team waar de sfeer echt leuk is. Door die jeugdigheid kunnen we snel spelen, wat een van onze sterke punten is.”

“De overstap naar eerste landelijke is niet min, maar ik denk dat we gerust op een plaatsje in de middenmoot of er net iets onder mogen mikken. We beseffen dat dit geen makkelijke opdracht zal zijn, maar we moeten ambitieus zijn.”

Foto Eddy Lippens

Topnieuws ontvangen    Ja, graag Neen, dank u