In poule D van de Beker van Vlaanderen bezet Dames Avanti nu de tweede plaats na een overtuigende zege tegen BC Lier (77-44).

De bezoekers vatten de match aan met een voorgift van vijf punten en het duurde aardig lang vooraleer Avanti deze had weggewerkt. Pas in het tweede quarter kon de thuisploeg het verschil maken.

Avanti speelde plots een pak snediger en post Eline Verbeest vond plots de korf gemakkelijker. De Lierenaars hadden duidelijk op hun adem getrapt. Rust werd bereikt met een 33-27 op de bordjes.

In de tweede helft bleef Lier aanklampen en Avanti kon niet onmiddellijk de kloof uitdiepen. Dit lukte pas in het laatste quarter. Toen zette Avanti een 28-2 neer en kwam de zegen nooit meer in gevaar.

Opmerkelijk ook bij deze dames, die nog niet op hun sterkst presteren door enkele afwezigen, was dat iedereen speelminuten kreeg en dat iedereen ook een score achter zijn naam kreeg. Volgende week trekt Avanti naar Kortrijk Spurs voor hun laatste bekerduel.

Avanti Brugge : Phyline Van De Bruaene 7, Julie De Bel 4, Nore Struyve 18, Lena Vanhauter 4, Maité Compernolle 10, Nele Raspoet 4, Valerie Boydens 10, Eline Verbeest 20.

Tekst en foto Geert Demuynck

Topnieuws ontvangen    Ja, graag Neen, dank u