Eersteprovincialer KBGO Finexa [email protected] Two speelt tegen tweedelandelijker Melsele-Beveren Two voor de Beker van Vlaanderen.

“Tot nu toe hebben we alle onze wedstrijden redelijk overtuigend gewonnen. Ook tegenstanders van hogere reeksen”, zegt Kristaps Fridenbergs aan Basket360.

“Wat natuurlijk niets wil zeggen, want elke ploeg zit in dezelfde situatie en probeert zijn eigen ritme en game terug te vinden achter een moeilijke en lange rustperiode. Alle onze wedstrijden tot nu toe worden als voorbereiding gebruikt voor de competitie die begint binnen paar weken.”

“Elke wedstrijd wordt door coach geanalyseerd en daarna op trainingen wordt eraan gewerkt om onze game en tactiek te verbeteren. De kern is min of meer onveranderd gebleven met paar jonge talenten erbij en dat speelt in onze voordeel zodat er meer kwalitatieve wissels tijdens de wedstrijd kunnen gebeuren.”

Dit weekend is tweedelandelijker Melsele-Beveren Two de tegenstander in de Beker van Vlaanderen.

“Als we de uitslagen bekijken dan worden we waarschijnlijk als favoriet beschouwd. Echter wordt er niemand onderschat en we zullen onze beste basket moeten tonen om daar te kunnen winnen. Op papier is deze wedstrijd van geen belang maar onze coach zal wel zorgen dat iedereen de juiste ingesteldheid heeft.”

Volgend weekend start KBGO de competitie in eerste provinciale als de te kloppen ploeg. “Ambities blijven zoals vorig jaar, top spelen in eerste provinciale. Er zijn ploegen die zich versterkt hebben in tussenseizoen en ook hogere ambities zullen hebben dit jaar. Ik verwacht alleszins een interessante seizoen.”

Fridenbergs is blij dat er opnieuw gebasket kunnen worden. “Het was een bijzonder moeilijke periode, ik denk voor iedereen. Niet meer kunnen doet wat je anders zo graag deed was niet makkelijk.”

“Terug starten was uiteraard wat moeilijker dan andere jaren, ook puur conditioneel is het niet evident om terug op hetzelfde niveau te geraken als andere jaren. Ook op sociale vlak is het heel aangenaam om terug te kunnen basketten. Terug je vrienden kunnen zien en samen genieten van sport die we zo graag doen.”

Foto Ludgard Catteuw

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u