Avanti Dames Brugge speelt zondag tegen Kortrijk Spurs Three voor de Beker van Vlaaanderen als laatste wedstrijd voor de competitiestart.

“We keken met z’n allen enorm uit naar de start van de trainingen begin augustus”, vertelt Nore Struyve aan Basket360.

De damesploeg van Avanti Brugge kreeg voor dit seizoen een nieuwe coach. “Het was leuk om elkaar terug te zien en een enorme opluchting om terug te kunnen basketten. De coach was voor de meeste speelsters een oude bekende. Bruno D’hont coachte onze eerste landelijke ploeg drie seizoenen geleden al.”

“Samen met hem werkten we gedurende augustus en september hard op verdediging en werd er ook tactisch gewerkt op aanval. We speelden ondertussen enkele oefenmatchen en bekermatchen waar we toch positief op terug mogen kijken.”

“Aanstaande zondag spelen we opnieuw een bekermatch tegen Kortrijk Spurs uit tweede landelijke. Dit is de laatste match voor de competitie begint, dus het is belangrijk voor ons om een goede match te spelen en zo extra vertrouwen te winnen.”

“De ploeg zal dit weekend bijna terug volledig zijn. Vorig weekend misten we Amaury Verhoye, Jienke Struyve, Margo Boedt en Geeske Steijns. Enkel Geeske Steijns kampt nog met een blessure. We zullen dit weekend alles geven en vooral werken vanuit onze verdediging.”

“De verwachtingen voor de competitie zijn zoals mijn papa Yvan Struyve, die voorzitter is van de club, zegt ‘niets moet, alles mag’. We zijn een zeer jonge ploeg met slechts twee ervaren speelsters met Eline Verbeest en Geeske Steijns, maar we kunnen zeker ons mannetje staan.”

“We hangen als ploeg goed aan elkaar, en zullen dus zeker voor elkaar vechten. Ik denk dat we hierdoor matchen zullen winnen.”

Boven, van links naar rechts: Eline Verbeest, Jienke Struyve, Julie De Bel, Margo Boedt, Geeske Steijns.
Onder, van links naar rechts: Nore Struyve, Maité Compernolle, Nele Raspoet, Amaury Verhoye.
Valerie Boydens en Fien Vandaele staan niet op de foto.

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u