JOC Ieper, de Commissie Kunst in de Openbare Ruimte en Sportdienst Ieper slaan de handen in elkaar om het basketbalplein aan het Zaalhof dit najaar om te vormen tot ‘hypecourt’.

Op de ondergrond van dit veelgebruikte sportveld zal door streetartist Timothy Vanlerberghe een kunstwerk geplaatst worden. Tussen 15 en 30 september kunnen Ieperlingen stemmen op 1 van de 3 ontwerpen.

“Dit initiatief heeft ook een sociale en participatieve functie”, zegt Dimitry Soenen, schepen van Jeugd. “We willen niet zomaar een werk plaatsen, maar gebruikers van het basketveld ook een stem geven. Wie wil kan zich zelfs engageren om de kunstenaar te helpen met de schilderwerken. Een mooie wisselwerking tussen sport, jeugd en kunst.”

“Deze legislatuur investeren we in beeldende kunsten. Naast het realiseren van het kunstenhuis Satelliet K worden ook tal van kunstprojecten in de openbare ruimte opgezet”, vult schepen van Cultuur Valentijn Despeghel aan. “Projecten zoals de mural op de achterzijde van CC Het Perron en het participatief kunstwerk KOM in de Hommelhofstraat brengen meer sfeer en beleving in ons straatbeeld. Het realiseren van een kunstzinnig basketplein is een volgende stap in deze beweging waarbij we steeds kansen willen geven aan lokaal talent.”

Verschillende diensten speelden al een tijdje met het idee om een graffitikunstwerk te plaatsen, daar gaf de Jeugddienst onder invloed van het artistiek project van het jeugdhuis in samenwerking met de Commissie Kunst in de Openbare ruimte nieuwe impulsen aan. En waarom geen kunstwerk op de grond?

Stemmen op favoriete ontwerp

Buurtbewoners, sporters of andere jonge gebruikers van het basketbalveld kunnen online stemmen op hun favoriete ontwerp, surfen doe je daarvoor naar www.ieper.be/hypecourt.

De stemming wordt online verspreid via de communicatiekanalen van Stad Ieper en JOC Ieper. Op het terrein zelf staat een banner met daarop de ontwerpen en de link om te kunnen stemmen.

Wie wil meehelpen aan de plaatsing van het kunstwerk of vragen heeft over het project kan steeds terecht bij [email protected] Eind oktober is de opening van de hypecourt voorzien.

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u