Basketbal Vlaanderen lanceert voor het eerst een clubcompetitie 3×3. Zowel in 2021 als in 2022 komen er tornooien die enkel toegankelijk zijn voor aangesloten clubs. 

Op 30-31 oktober worden de eerste tornooien al gespeeld. Maximum 48 teams kunnen deelnemen in elke leeftijdscategorie. De beste 12 teams kwalificeren zich voor de finale, die op 26 december volgt. De federatie is nog op zoek naar clubs die één of meerdere tornooien willen organiseren. 

“De 3×3 clubcompetitie is een eerste test, maar we geloven dat dit een groot succes kan worden,” lichte Basketbal Vlaanderen toe in een infosessie.

“Niet alleen kan 3×3 een antwoord bieden voor spelers die dreigen uit de sport te stappen omwille van studies of andere engagementen, het kan ook een manier zijn om je basketbalcarrière te verlengen, als club nieuwe doelgroepen aan te spreken en zelfs een bron van inkomsten betekenen voor clubs die tornooien organiseren.”

De 3×3-competitie wordt georganiseerd voor de leeftijdscategorieën U15, U18, 18+ en 23+, telkens voor meisjes/dames en jongens/heren. Teams bestaan uit maximum 4 spelers en spelen per tornooi minimum 3 wedstrijden volgens de officiële 3×3-regels. 

Inschrijven voor de 3×3 clubcompetitie zal kunnen vanaf begin oktober, nadat de locaties van de tornooien bekend is gemaakt. 

Bron: Basketbal Vlaanderen

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u