Basket ZwevegemDeerlijk telt in het seizoen 2021-2022 drie seniorsploegen in competitie.

Het fanionteam gaat voor een plaats in de top vijf van eerste provinciale. ZD Two en ZD Three, die respectievelijk in tweede en derde provinciale uitkomen, bestaan uitsluitend uit eigen jeugdspelers.

“De coronaperikelen zorgden ervoor dat het basketseizoen 2019-2020 niet op een normale manier kon afgesloten worden en ook het voorbije seizoen 2020-2021 was er eentje om snel te vergeten”, verduidelijkt ondervoorzitter en sportief manager Rik Devos van Basket ZwevegemDeerlijk aan Basket360.

“Met de seniorsploegen konden we amper twee competitiewedstrijden afwerken. De jongste generatie kon gelukkig wel haar geliefkoosde sport blijven uitoefenen. We hebben als club maximale inspanningen om alles zo coronaproof mogelijk te laten verlopen. Organisatorisch en financieel was het geen makkie, maar we hebben de (hopelijk voorbije) ‘oorlog eigenlijk zonder noemenswaardige kleerscheuren overleefd…”

Versterkingen

“Onze eerste ploeg ziet er grotendeels hetzelfde uit als vorig seizoen. Enkel Dieter De Smet is er niet meer bij. Hij heeft het te druk met zijn kinepraktijk, werd ondertussen papa en besliste om te stoppen zodat we nu maar twee De Smets meer kunnen opstellen…”

“Zijn leemte werd ruimschoots opgevangen door de komst van Jakob Marcou en Arne Catteeuw, die beiden nog voor ons speelden en terugkeren van tweedelandelijker Waregem. Qua shot zetten we in ieder geval een stap vooruit. Trainer-coach Janick Tytgat heeft zo een mix van ervaring en jeugdige agressiviteit ter beschikking.”

“De voorbereiding van het nieuwe seizoen viel mee. De aanwezigheid tijdens de trainingen is OK. De resultaten van de eerste oefen- en bekerwedstrijden zijn redelijk positief. We bakten er al eens weinig van tegen tweedelandelijker Falco Gent, maar leverden ook al enkele puike wedstrijden af.”

“Zo gingen we vorige zaterdag, weliswaar met een voorgift van 10 punten omwille van het reeksverschil, nog winnen bij eerstelandelijker T&T Turnhout. Het komende weekend staan er twee thuiswedstrijden op het programma in de Gaverhal die in het tussenseizoen een gloednieuwe sportvloer kreeg.”

Doorstoten in Beker van Vlaanderen

“Zaterdag ontvangen we Black Boys Erpe-Mere. De winnaar van dit treffen stoot sowieso door naar de volgende ronde van de Beker van Vlaanderen. Het zou aardig meegenomen zijn om deze partij te winnen, maar van die landelijke beker ligt eigenlijk niemand in onze entourage wakker. De provinciale beker en vooral de competitie zijn zoveel belangrijker.”

“Zondag is Oostkamp Two te gast in het kader van de Beker van West-Vlaanderen. Voor onze eerste competitiewedstrijd trekken we naar Izegem. Dat wordt meteen al een pittige derby. Ik vermoed dat eerste provinciale een toffe, sterke reeks waarin veel ploegen aan elkaar gewaagd zullen zijn. Wij gaan alvast voor een plaatsje in de top vijf.”

“Onze tweede en derde ploeg, die respectievelijk in tweede en derde provinciale uitkomen en onder leiding staan van Kristof Oosterlijnck en Dominique Boone, bestaan uitsluitend uit eigen jeugdspelers. Een bewijs dat we puik werk leveren aan de basis. Voor heel wat spelers is het – met een jaar onderbreking – eigenlijk een eerste kennismaking met seniorsbasket. Ik hoop dat ze een nieuwe stap vooruit zetten en wens ook hen alle succes toe,” rondt Rik Devos af.

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u