De damesploeg van Basket Waregem spelen tegen Spirou Ladies Charleroi in de achtste finale van de Beker van België.

“Wij hadden een goed geplande voorbereiding die we correct konden uitvoeren”, vertelt coach Frederic Claessens van Basket Waregem uit Top Division Women aan Basket360.

“Begin september hebben we een aantal stappen terugzetten moeten zetten met de integratie van onze twee U16-meisjes die terugkwamen van hun campagne met de nationale ploeg en Nina Krisper die ons vanuit het buitenland komt versterken.”

“Wij hebben geen ambities in de Beker van België. We zien dit platform eerder als kwalitatieve oefenwedstrijden om verder te groeien. Aangezien het grootste deel van onze ploeg bestaat uit U16 en U19 leggen we de prioriteit op hun bekerwedstrijden zodat ze zich ook eens kunnen meten met hun leeftijdsgenoten. Wat niet wil zeggen dat we ons zaterdag niet gaan geven.”

“Ik verwacht toch een wedstrijd. Charleroi heeft drie Amerikaanse speelsters in hun ploeg, aangevuld met een aantal meisjes van Mechelen, die nu meer verantwoordelijkheid krijgen dan vorig jaar, en wat jeugdproducten van Charleroi.”

“De ervaring die we vorig seizoen hebben opgedaan zullen we hier direct kunnen testen. Aangezien dit de eerste officiële wedstrijd is zullen die Amerikaanse speelsters zich willen tonen. Zij zullen de zwaarste brok worden. Ik kan hier mijn tactisch plan niet uit de doeken doen. De coach is van Vlaanderen en leest jullie rubriek ook.”

“Als jongste ploeg in Top Division Women willen we jonge talentvolle speelsters begeleiden, polyvalent opleiden en kansen bieden met het oog op, misschien, een mogelijke buitenlandse carrière en/of selectie voor de Belgian Cats. Onze ambities rijken naar een plaats in de play-offs.”

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u