Basket Waregem Two speelt dit weekend tegen Limburg United Three voor een plaatsje in de volgende ronde van de Beker van Vlaanderen.

De voorbereiding was anders dan andere jaren. “Een ietwat langere voorbereiding in vergelijking met de vorige jaren gaf ons na de lange corona-stop de nodige tijd om enerzijds waar nodig de conditie op punt te stellen, al hadden de meeste van mijn spelers zich goed conditioneel verzorgd, maar stelde ons vooral in staat om op enkele basket technische en pre-tactische zaken goed fundamenteel te kunnen werken en bij spelers op die manier ook terug het basketgevoel en -denken te stimuleren”, vertelt de coach aan Basket360.

“En tot heden ben ik tevreden dat de voltallige spelersgroep volop mee gaat in het soort basketbal dat we offensief/defensief op het terrein willen brengen en dit alles met de nodige positieve agressieve teammentaliteit. Voorlopig blijkt de laatste weken ook dat we hiermee meer dan ons mannetje kunnen staan tegen toch goede bekertegenstanders die we tot heden getroffen hebben.”

“Het is leuk en uitdagend dat we met onze jeugdige Two nu kunnen aantreden in onze laatste poule bekerwedstrijd tegen het eveneens jeugdige Limburg United Three dat wel een reeks hoger speelt. Vorige bekercompetitie troffen we datzelfde team al eens en konden we ze in hun eigen huis kloppen na een spannende wedstrijd, maar toen stond er voor ons niks meer op het spel. Nu is de inzet voor beide ploegen nog een ticket voor de volgende ronde in de Beker van Vlaanderen. Ik verwacht dus een duel op het scherpst van de snee.”

Ambities en doelstellingen

“Eigenlijk praat ik niet graag over resultaatgerichte ambities. Wel hebben we zoals eerder gezegd onze visie uitgestippeld als coachingstaff over welk soort basketbal we willen spelen en hoe we binnen dat concept geloven dat we vooral de spelers individueel en als team verder kunnen laten ontwikkelen.”

“Belangrijker voor mij is dus op te volgen hoe goed en aan welk tempo we er als team in slagen deze ideeën gaandeweg beter en beter op het basketterrein te implementeren. Maar uiteraard ben ik ervan overtuigd dat we met onze vooropgestelde way of playing het vele teams in de competitie zouden moeten kunnen moeilijk maken.”

“Vooreerst ben ik vooral blij voor mijn spelers dat ze terug hun lievelingsport kunnen beoefenen want dat is veel te lang niet het geval geweest. Ook ikzelf ben uiteraard blij dat ik eindelijk mijn ideeën over basketbal terug kan overbrengen op een spelersgroep en vertalen naar het oefenterrein. Want na dergelijke lange corona-break was er terug veel inspiratie.”

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u