Avanti Brugge speelt vanavond voor de Beker van Vlaanderen in en tegen Geraardsbergen.

Avanti Brugge is al een heel eind met de voorbereiding bezi. “In juni trainden we 1 keer per week, in juli 2 keer”, vertelt Sam Allemeersch. “Dit was natuurlijk vrijblijvend, maar wie kon kwam toch steeds.”

“We hebben het spelletje te lang moeten missen. Onze voorbereiding is tot nu toe redelijk goed verlopen. We hebben ook maar  1 nieuwe speler moeten inpassen, al was het toch wat zoeken in het begin naar de automatismen voor iedereen.”

“De eerste wedstrijd was toch speciaal, maar eens je aan het spelen bent went alles snel. We proberen te blijven groeien als ploeg. Blijven werken op details. Wie speel je waar het best aan… Er is nog hele wat groeimarge en dat is positief.”

Vandaag is Geraardsbergen de tegenstander in de poulefase van de Beker van Vlaanderen. “We zouden ook graag deze wedstrijd winnen zodat we ongeslagen blijven in de poule.”

“We zullen het wel een tijdje zonder Wim Dobbelaere moeten stellen. Hij heeft een scheurtje in de kuit. Wim is iemand die heel aanwezig is en de ploeg altijd naar een hoger niveau tilt. We zullen hem zeker missen op het veld. Ik heb geen zicht op onze tegenstander van dit weekend, maar onderschatten zullen we zeker niet doen.”

Qua doelstelling in de reguliere competitie is er alvast geen discussie mogelijk. “Onze ambities voor dit seizoen zijn duidelijk. We willen overgaan naar eerste landelijke. Ik ben echter vooral zeer blij om terug te kunnen basketten. Ik hoop echt dat we een vol seizoen kunnen spelen. Nog eens zo een jaar zou echt balen zijn. We worden er tenslotte niet jonger op. Basket is nog steeds de sport die ik met hart en ziel speel.”

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u