Vandaag werd bekendgemaakt dat Philip Mestdagh niet langer de bondscoach is van de Belgian Cats.

Ex-bondscoach Philip Mestdagh liet al weten dat hij enorm ontgoocheld is over het feit dat hij geen bondscoach meer is, vooral ook over de manier waarop. Zo ging het volgens hem niet in onderling overleg.

Het vertrek van Philip Mestdagh zou de Belgian Cats wel eens in een moeilijk parket kunnen brengen.

Enkele van de oudere speelsters haken mogelijk af voor een volgende campagne. Een van hen is normaal zo goed als zeker Kim Mestdagh. Zij had eerder al laten blijken dat ze wellicht enkel nog zou depanneren indien nodig.

Het vertrek van Philip Mestdagh zou de Belgian Cats wel eens in vrije val kunnen brengen. De Cats zijn nu zesde op de wereldranglijst, maar zonder enkele sterkhouders zouden de resultaten helemaal anders kunnen worden.

De basketbalbond beloofde tegen het eind van de maand met een nieuwe bondscoach rond te zijn. Wie dat wordt zal voor een groot deel bepalen welke koers er gevaren wordt en welke speelsters er effectief aan boord blijven.

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u