In de Beker van Vlaanderen speelt Kortrijk Spurs Two vanmiddag tegen Blue Cats Ieper Two.

“Momenteel hebben we 3 wedstrijden gespeeld in de laatste 8 dagen. We hebben nog niet heel veel volledig kunnen trainen en je merkt dat we nog veel marge hebben”, zegt Amaury Tandt aan Basket360.

“Je merkt wel dat we doorheen de 3 matchen al stappen hebben gezet. De sfeer, mentaliteit en intensiteit zitten goed. Het is een nieuw gegeven en een bende jonge gasten met heel veel potentieel. Het is een goeie eerste indruk. Je merkt dat we nog tijd nodig hebben om alles tot een geheel te vormen en ziet er veelbelovend uit.”

De ploeg heeft specifieke ambities voor dit seizoen in eerste landelijke. “Onze ambities zijn om zoveel mogelijk te groeien. Resultaat volgt wel zolang we dit na streven. We beschikken over heel veel ruwe diamanten en velen die voor het eerst van het seniorbasketbal mogen proeven.”

“Je merkt bij de spelers dat ze hier bewust van zijn en eerste landelijke is dan onmiddellijk ook al een serieus niveau. Een perfecte leerschool om zich verder te ontplooien.”

“Het doet deugd om terug op het veld te staan. Zeker met al jonge spelers die heel leergierig zijn. Iedereen kijkt het spelletje door zijn eigen bril en zo  met een nieuwe wind van coaching staff die ingeblazen werd is het ook heel leerrijk voor mij.”

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u