Kortrijk Spurs speelt woensdag voor de EuroCup tegen Tarbes, de eerste Europese wedstrijd voor een Kortrijkse ploeg in meer dan 20 jaar.

“Het is een unieke gebeurtenis voor iedereen. Een Europese wedstrijd is altijd speciaal en maar weinig dames in Vlaanderen kunnen zeggen dat ze op dat niveau speelden. Het is ook een beloning voor het harde werk van de voorbije jaren.”

Na 25 jaar wordt er weer Europees gespeeld en met de steun van de supporters moet het een extra speciale wedstrijd worden.

“Hopelijk kan het publiek ons naar een ander niveau dragen. Tarbes is sterker dan wij en komt uit één van de beste competities ter wereld. Zij hebben een team met 14 of 15 profs, terwijl onze speelsters vaak ook nog werken of studeren. Voor hen is een ritme van twee wedstrijden per week niet zo evident. De steun van het publiek is een belangrijke extra, want het zal toch thuis moeten gebeuren.”

Tegen Tarbes wil Benny vooral de waarden van het team zien.

“We moeten vechtlust tonen, plezier hebben en spelen als een team. Ik hoop dat we zo lang mogelijk kunnen meedoen en wat spanning in de wedstrijd kunnen brengen. Daarnaast moeten we ook maximaal genieten.”

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u