De damesploeg van Kortrijk Spurs speelt vanavond de heenwedstrijd tegen het Franse Tarbes voor een plaatsje in de EuroCup.

Volgens Eva Devliegher moet de ploeg vooral genieten. “Voor veel meisjes is het hun eerste Europese wedstrijd en voor mij is het ook al een tijdje geleden.”

“Het is een leuke ervaring en ik krijg wel wat vragen van medespeelsters over hoe het zal zijn. De sfeer zal anders zijn dan tijdens een wedstrijd in de Belgische competitie en de verplaatsing met het vliegtuig is ook speciaal. We moeten als ploeg naar deze unieke kans toeleven.”

Eva is er zich van bewust dat ze tegen een stevige tegenstander uitkomen. “Tarbes is een topploeg uit een veel hogere competitie. Het wordt ook mentaal een zware wedstrijd en stel dat we thuis met grote cijfers verliezen, dan wordt de terugwedstrijd lastig.”

“Winnen zal moeilijk zijn, maar we doen ons best. We gaan vooral genieten van alles rond de Europese wedstrijden.”

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u