Naast het lidgeld van het georganiseerd sportaanbod vormt ook de aankoop van sportkledij en -materiaal een drempel voor wie het financieel moeilijker heeft.

Daarom slaan Stad Oostende en De Kringwinkel Kust de handen in elkaar om tweedehands sportartikelen voor mensen in armoede te verzamelen.

Om de financiële drempel weg te werken, roepen we de hulp in van elke Oostendenaar. Iedereen heeft in zijn kleerkast of op zijn zolder ongetwijfeld wat sportspullen die niet meer gebruikt worden, maar wel nog in goede staat zijn. Met dit project willen we deze spullen een nieuwe thuis geven.

Inzamelpunt in Zwembad Brigitte Becue

Vanaf 1 oktober kan iedereen zijn sportkledij en -materiaal binnenbrengen in de inzamelbox in Zwembad Brigitte Becue. De belangrijkste voorwaarde is dat de spullen nog bruikbaar zijn. In de toekomst komen er extra inzamelpunten bij op verschillende sportlocaties om het de Oostendenaars zo gemakkelijk mogelijk te maken om materiaal te schenken.

Sportambassadeurs Emma Plasschaert en BC Filou Oostende, hier vertegenwoordigd door Servaas Buysschaert en Simon Buysse, deden alvast hun duit in de box:

Verkoop via Oostendse Kringwinkel

De Kringwinkel Kust haalt de spullen op en biedt ze vervolgens te koop aan in haar Oostendse vestiging. Daar creëren ze een leuke sporthoek waar de spullen makkelijk terug te vinden zijn.

Mensen met een UiTPAS aan kansentarief genieten 50% korting bij aankoop van hun sportartikelen. Samen met De Kringwinkel willen we bijdragen aan een duurzame wereld en dit project past perfect binnen hun missie. 

Bron en foto: Stad Oostende

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u