Op het Overlegcomité is er beslist dat de indoorsporten kunnen blijven doorgaan met publiek.

Wedstrijden kunnen blijven plaatsvinden met publiek. Vanaf 50 toeschouwers indoor en 100 toeschouwers outdoor is wel het Covid Safe Ticket en een mondmasker verplicht. De maatregelen gaan in vanaf 20 november.

Koen Umans, voorzitter van de Vlaamse Sportfederatie, reageerde opgelucht: “Alles beter dan de sporten stopzetten.”

“We willen niets sluiten”, klinkt het bij Vlaams minister-president Jan Jambon. “Maar we kiezen wel voor extra beveiligingsmaatregelen.”

Al is de vraag maar zeer hoelang het zal duren. Experts hadden veel meer verwacht van de regering. Het zou goed kunnen dat er binnen twee of drie weken een nieuwe evaluatie van de coronacijfers volgt.

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u