Diverse bronnen binnen de regering bevestigen dat er vrijdag een overlegcomité komt.

Nog geen week nadat de nieuwe maatregelen van kracht gingen, komt het overlegcomité vrijdag opnieuw samen. De premier heeft dat bevestigd tijdens het vragenuurtje in het parlement.

De vrees is dan ook groot dat alle amateursporten opnieuw stopgezet worden. Of toch minstens de contactsporten die indoor gespeeld worden.

Nu al worden er elk weekend tientallen wedstrijden van de basketbalkalender gehaald. Hopelijk blijft het beperkt tot een soort van lange winterstop en kan er vanaf nieuwjaar opnieuw basketbal gespeeld worden.

“We staan opnieuw voor een uiterst moeilijke situatie die geen enkel uitstel meer duldt”, zegt minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit). “Ik zal morgen pleiten voor sterke maatregelen die onmiddellijk ingaan. Wachten betekent nog meer miserie. Dat is een teleurstellende boodschap.”

“De maatregelen zullen sterk genoeg moeten zijn. in alle sectoren. Ja, ook in het onderwijs. Ja, ook in het vrijetijdsleven. ja, ook in het professionele. Overal. De meest riskante activiteiten zullen we moeten beperken en zelfs stopzetten.”

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u