Het Overlegcomité zit om 8 uur samen om nieuwe coronamaatregelen te spreken. Het basketbal zou wel een van de slachtoffers kunnen zijn.

Coronacommissaris Pedro Facon deed donderdag enkele voorstellen voor verstrengingen. Daarin stelde hij om sportdn niet aan te pakken, maar wel supporters te verbieden bij wedstrijden.

Of de regering zijn standpunt volgt is maar de vraag. Donderdagavond zat de kern van de federale regering al samen. De Vlaamse partijen vonden de voorstellen van Facon goed. Sommigen wilden zelfs verder gaan dan dat, zo weet Het Nieuwsblad.

Over het basketbal en sporten in het algemeen is weinig duidelijkheid op dit moment. Het sluiten van het nachtleven, een verplicht sluitingsuur voor de horeca en vier personen aan één tafel zijn de zaken die al uitgelekt zijn.

Topnieuws ontvangen    Ja, graag Neen, dank u