De Belgian Lions wonnen vorige week hun twee WK-kwalificatiewedstrijden tegen Slovakije en Servië.

“Ik had er gisteren niet meteen bij stilgestaan, maar ik kan me eigenlijk niet herinneren dat België ooit gewonnen heeft van Servië of destijds Joegoslavië. Naar het WK toe is dit een heel mooie prestatie. Je wint je eerste twee wedstrijden in de voorronde: beter kan niet”, zegt Rik Samaey aan Sporza.

“De weg naar het WK is nog lang. De volgende keer speelt België twee keer tegen Letland en je moet ook nog naar Servië. Het WK is dus nog lang niet zeker, maar deze twee zeges zijn wel mooi meegenomen.”

“We mogen geen afwezigen hebben. We hebben telkens een complete selectie nodig. Je moet echt beschikken over een kern van 12 spelers waarvan er 10 elke wedstrijd inzetbaar zijn. Om het WK te halen, is het nodig om op korte termijn de ploeg verder uit te bouwen.”

Topnieuws ontvangen    Ja, graag Neen, dank u