Julie Vanloo heeft altijd een grote voorliefde gehad voor voetbal en dan vooral Club Brugge.

Vanloo speelde zelfs even voetbal in een club, bij de jongens. “Maar vooral op straat, tijdens en na de schooluren. Misschien probeer ik nog wel iets na mijn basketbalcarrière”, vertelt ze aan Sport/Voetbalmagazine.

De voorbije zomers trainde ze ook elke keer mee met Club YLA. “Leo Van der Elst grapte al dat ik wel een contract kon versieren als ik mij erop zou toeleggen.”

Blauwzwart is haar grote liefde. Ze heeft altijd een abonnement gehad en in het buitenland staat ze ’s nachts op om naar de matchen te kijken.

Vooral Charles De Ketelaere is haar grote idool. “Moh vent, da’s mijn keppe, hè! Al vanaf de eerste keer dat hij een voet op het veld zette, zei ik tegen mijn papa: dat wordt een grote. Die jongen is geniaal. Maar ik hou ook van het karakter van Ruud Vormer. Ruud en Charles volgen mij trouwens op Instagram, dat toont toch dat er een wederzijds respect is. Heel cool.”

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u