Vanavond komen de clubs samen over het al dan niet stilleggen van de competititie in Top Division Women en Top Division One en Two bij de Heren.

De meningen bij de clubs liggen nogal wat uiteen, zo blijkt uit een rondvraag van Gazet van Antwerpen.

“Soba zou Soba niet zijn als we geen oplossing zouden vinden”, klinkt het.

In de cafetaria heeft de club zes skyboxen voorzien, waar telkens een tafel met zes personen staat. Beperkte plaatsen, maar toch een zekere vorm van publiek.

Jeugdwedstrijden

Volgens coach Tom Van Den Bosch van Gembo zitten de clubs vooral in met de financiële gevolgen. Op sportief vlak hoopt hij dat er wel degelijk gespeeld kan worden en dat de competitie afgewerkt wordt.

“Ik breek zeker ook een lans voor de jeugdwedstrijden. De ouders van speelsters en spelers tot 18 jaar mogen de zaal betreden. Laat die wedstrijden voor onze jeugd dan ook doorgaan. Anders zitten ze weer thuis”, voegt hij er ook aan toe.

“Mijn gevoel was dat de meeste clubs in Vlaanderen in december niet meer willen spelen”, zegt Oxaco-voorzitter Donald Vandael. “Vanavond, na overleg met de federatie, volgt de beslissing, maar ik ga ervan uit dat we pas op 7 januari hervatten.”

Voorzitter Sven Van Assche van Phantoms Boom vreest dat het uitstellen van wedstrijden vooral zal zorgen voor problemen met de kalender.

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u