Het Overlegcomité kwam vandaag met spoed samen om nieuwe coronamaatregelen te nemen.

“Blijf van onze kinderen af”. Het was sinds het begin van de coronapandemie in ons land voor alles en iedereen het motto.

Van motto gingen we naar motor. De kinderen zijn plots de zwarte pieten in dit coronaverhaal. Ze mogen niet meer naar school, een extra week kerstverlof erbij.

Als ze dan toch zo’n groot probleem zijn, waarom mogen ze dan wel nog gaan basketten? En mee op café gaan? Of naar het voetbal gaan kijken. Dit krijg je aan niemand nog uitgelegd.

Dergelijke keuzes tonen dat er geen logica meer in de beslissingen zit. Het gezond verstand is volledig verdwenen.

De verklaringen die ministers na afloop van het Overlegcomité en de persconferentie afleggen staan ook in geen enkele lijn met wat er uiteindelijk beslist wordt. Zwarte pieten doorschuiven.

Het is een verhaal dat met haken en ogen aan elkaar hangt, maar geen enkele geloofwaardigheid met zich mee.

Het virus is een gevaarlijk beestje en mensen zitten op hun tandvlees, maar je kan niet elke keer weer eens iets proberen om te kijken of het wel werkt.

Om dan een week later weer van de hak naar de tak te springen. Als het zo slecht gaat, dan gooi je alles dicht. Geen friends with benefits meer. Niet jij wel en ik niet.

Misschien moeten we de juffen wel vragen om in de afkoelingsweek op stap te gaan met de kinderen en op café, aan tafeltjes van zes, een projectweek laten uitvoeren.

Of met 200 naar de cinema. Met mondmasker vanaf 6 jaar. Strevertjes! Maar geen school of basketbalwedstrijdje meer. Hoeveel keer verdragen we dit nog?

Fijn weekend, laat het niet aan je hart komen. Alles kan beter, maar alles wordt ook beter. Ooit. Yes we can!

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u