Ann Wauters, voorzitster van de atletencommissie bij het Olympisch Comité, reageert op de commoties rond bondscoach van de Yellow Tigers.

Vlaams minister van Sport Ben Weyts heeft topmagistraat Bart Meganck de opdracht gegeven om de klachten over de werking en coaching van het nationale volleybalteam voor vrouwen te bekijken. Voormalig basketbalspeelster en nu voorzitster van de atletencommissie bij het Olympisch Comité Ann Wauters reageert bij Radio 2.

Het verhaal van de gymnastiek zit nog heel fris in het geheugen. Volgens Wauters moet er dringend veel veranderen.

“Ik heb zelf nooit echt heel straffe verhalen meegemaakt, maar ik denk dat het nu wel een goed moment is om de verandering in te zetten. Ik ben ondertussen ook mama geworden en zou het graag anders zien”, zegt Ann Wauters.

Op de vraag of er op het moment van dergelijke grensoverschrijdende voorvallen zelf gereageerd wordt, zegt Ann het volgende: “Het hoort in de sfeer van een ploegsport. Er wordt sowieso wel eens gescholden. Maar wat mij opvalt, is dat wij dat allemaal maar lieten gebeuren.”

“En vaak werden jonge speelsters nog wat harder aangepakt, de meer ervaren onder ons gingen daar dan niet tegen in. Ik weet eigenlijk niet waarom we dat zo allemaal hebben laten bestaan.”

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u