Basketbal Vlaanderen besliste de provinciale bekers stop te zetten. De Beker van Vlaanderen voor seniors gaat wel nog verder.

“Alle provinciale bekercompetities van 2021-2022 werden afgeschaft om ruimte vrij te maken voor de uitgestelde kampioenschapswedstrijden en bijkomende Covid gerelateerde uitstellen”, laat Basketbal Vlaanderen weten.

“Gezien de vele betrokken clubs ten opzichte van de Beker van Vlaanderen is het niet realistisch deze bekercompetities verder te zetten.”

“De voorziene weekends in de Beker van Vlaanderen bij de seniors voor de halve en kwartfinale worden vrijgemaakt voor de in te halen competitiewedstrijden. In deze weekends zal de competitie voorrang krijgen.”

“De bekerwedstrijden dienen in onderling overleg ingepland te worden voor de uiterste speeldatum zoals vermeld in het bekerreglement.
Indien geen akkoord gevonden kan worden zal het Departement Competitie een datum en/of terrein opleggen.”

“Ploegen kunnen zich kosteloos terugtrekken uit de beker. Ze kunnen in dat geval vervangen worden door de ploeg die ze het meest recent hebben uitgeschakeld.”

Beker van Vlaanderen Jeugd


U19 Meisjes

  • De voorziene kalender blijft behouden (start 29-30 januari met 1/8 finales dewelke reeds terug te vinden zijn in SBO)

U16-U14 Meisjes

  • De voorziene kalender blijft behouden (start 8-9 januari met 1/8 finales dewelke reeds terug te vinden zijn in SBO)

U21 Jongens

  • 1/8 finale wordt verplaatst naar het weekend van 29-30 januari

U18-U16-U14 Jongens

  • De resterende poulewedstrijden dienen gespeeld te worden in het weekend 8-9 januari (ten laatste)
  • De 1/8 finales worden verplaatst naar het weekend van 29/30 januari (enkel op zaterdag voor U14/U16 gezien de Talent Day!)
  • De kwartfinales dienen midweek gespeeld te worden in de Krokusvakantie (of andere datum in onderling overleg te bepalen)
  • De resterende speeldata blijven behouden

Alle ploegen kunnen zich kosteloos terugtrekken uit de bekercompetitie. Ze kunnen in dat geval vervangen worden door de ploeg die ze het meest recent hebben uitgeschakeld of de volgende beste ploeg uit de poules.

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u