Filou Oostende won tegen Strasbourg met 91-92, maar blijft wel derde in hun poule voor de Champions League.

In het vierde quarter werd coach Dario Gjergja uitgesloten met een tweede technische fout. De kustploeg had op een bepaald moment 13 punten voorsprong (64-77) en was toen zeker van de tweede plaats in de poule.

De overwinning is knap, maar onvoldoende. “Gemengde gevoelens”, zei coach Gaëlle Bouzin achteraf bij de Champions League.

“We hebben gewonnen, maar we hadden liever met zes punten verschil gewonnen. Ik ben trots op de jongens voor het resultaat, het is niet met zes, maar het is nog steeds een overwinning tegen een geweldig team, dat is wat we moeten onthouden en waarop voortbouwen.”

Door deze uitslag moet Filou Oostende in de play-ins naar een best-of-3 tegen de nummer 2 van groep E. Zij spelen op 27 december nog. Het wordt ofwel het Griekse PAOK Saloniki ofwel het Bosnische Igokea.

Foto Champions League

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u