Zoals de kaarten nu liggen begint de basketbalcompetitie vanaf 7 januari 2022 opnieuw.

Vanaf gisteren mogen er weer oefen- en inhaalwedstrijden gespeeld worden van Basketbal Vlaanderen. Normaal start de competitie opnieuw op 7 januari 2022.

Of het echt zover komt, is maar af te wachten. In andere sporten wordt druk overleg gepleegd om te kijken of het door de opmars van de omikronvariant wel opportuun is om weer aan ploegsport te doen.

Voetbal volgen?

Vandaag zaten zo bijvoorbeeld de verschillende voetbalbonden van het land samen. Zelfs daar lijkt een opschorting van de competitie aan de orde.

Er zou morgen een volledige competitiestop van amateurvoetbal aangekondigd worden tot eind januari 2022. De voorzitter van de Waalse voetbalbond, David Delferière, heeft er alvast geen goed oog in dat er gekozen wordt om te spelen in januari.

“We hebben verschillende opties en pistes bestudeerd, dinsdagmiddag zetten we de discussies verder en nemen we een besluit. Op dit moment wijst alles in de richting van een tijdelijke stopzetting van de competities, toch al zeker voor de eerste elftallen”, zegt hij bij Sudpresse.

“Zoals het er nu naar uit ziet is het waarschijnlijk dat de competities van Eerste Nationale tot vierde provinciale tot eind januari zal worden stilgelegd, in de hoop dat de gezondheidssituatie tegen dan terug de goede kant opgaat”, besluit Delferière.

Inkomsten met publiek

Of het basketbal dezelfde weg opgaat valt nog af te wachten. In het voetbal is ook te horen dat spelen zonder publiek één van de grote redenen is om niet opnieuw van start te gaan en wellicht speelt dat ook mee in de beslissing.

Voorlopig is het door de coronamaatregelen niet toegestaan met publiek te spelen tot eind januari. Zeker voor de ploegen uit Top Division is spelen met publiek eigenlijk een must.

Al weten veel ploegen ook, dat als alle wedstrijden van januari nog eens moeten ingepland worden, naast de drie matchen van december, dat er in de kalender onvoldoende ruimte is om een normale competitie af te werken.

Afwachten dus wat er uit de bus komt.

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u