Iebac Ieper heeft zijn Two-ploeg in derde provenciale uit competitie gehaald voor de rest van het seizoen.

Nadat eerder al speler-trainer Christoph Dequidt de handdoek gooide en ook twee spelers stopten, wordt de ploeg nu uit competitie gehaald.

“Daarnaast werden we ook nog geconfronteerd met andere blessures en enkele coronabesmettingen. Omdat een ploeg in competitie brengen toch ook wat vaste kosten met zich meebrengt, zoals scheidsrechtersvergoedingen, verwarming, elektriciteit en trainersvergoedingen, heb ik vorige week de groep samen geroepen en hen gevraagd wat er nog mogelijk was. Uiteindelijk hebben we beslist om ermee te stoppen voor dit seizoen.”

Volgend jaar probeert de club een ruimere kern samen te stellen en de ploeg weer in competitie te spelen.

“We zijn daarvoor ook in onderhandeling met een nieuwe coach, een ex-speler van onze club, en die gesprekken gaan de goede richting uit. Met Iebac Two willen we jongens die op lager niveau willen blijven basketten een forum blijven geven.”

Topnieuws ontvangen    Ja, graag Neen, dank u