Het gerucht dat Basket Meetjesland de ploeg in eerste provinciale opdoekt, klopt niet.

Voorzitter Frank De Sutter van Basket Meetjesland licht de situatie toe.

“Uit de gesprekken met de huidige A-ploeg is gebleken dat heel wat spelers op het einde van dit seizoen stoppen, op een lager niveau willen spelen of andere oorden opzoeken”, zegt voorzitter Frank De Sutter aan Basket360.

“En we weten dat we op zoek moeten naar een andere coach omdat Kjell Willems na dit seizoen ook niet bij ons blijft.”

“Daarom hebben wij beslist om de ambitieuze spelers uit onze B-ploeg, veelal eigen jeugd, over te hevelen naar de A-ploeg en deze aan te vullen met enkele meer ervaren spelers om vlot te kunnen meedraaien in 1ste provinciale. Kenneth Hoste, onze huidige coach van de B-ploeg wordt de nieuwe A-coach.”

“Wij hebben nooit de bedoeling gehad om ons uit 1ste provinciale terug te trekken. Dat heeft de pers er zelf van gemaakt.”

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u